Menu

Biográfia

Pécsen születtem, 14 éves koromban kezdtem el gitározni, a középiskolás éveim alatt. 15 éves koromtól Katona Tamáshoz kerültem, aki egy fantasztikus pécsi blues gitáros, tőle tanulhattam meg a blues- és rock gitározás fortélyait. Diákzenekarokat alapítottunk középiskolai fellépéseink voltak. Az akkori kedvenc rock gitárosaim Michael Schenker, Eddie Van Halen és Yngwie J. Malmsteen voltak.

Az első stúdió-hangfelvételeim 1991-1992-ben, 20-21 évesen készültek, a Gazfitz-Co nevű saját zenekarral, a felvételek bekerültek a Petőfi Rádió késő esti blues műsorába, és az akkori magyar Metal Hammer magazin is kitűnő kritikát hozott le rólunk.

1992-ben találkoztam Kócziány Tiborral, az USA-ból akkor hazaérkezett virtuóz pécsi gitárossal, akivel kb. 2 évig játszottunk együtt, elsősorban duóban Saját, közös szerzeményeink mellett Al Di Meola, Paco de Lucia, Accoustic Alchemy, Gipsy Kings dalokat adtunk elő akusztikus gitárokon, főleg a pécsi egyetemi- és klubéletben. Ebben az időben ért az latinos, spanyolos hatás, amely később beépült a zenei stílusomba.

1993-tól tagja lettem a pécsi Zsűri zenekarnak. A Zsűrivel számos egyetemi-, főiskolai rendezvényen és utcabálon léptünk fel az egész országban, valamint rendszeresen játszottunk – az ő kísérőzenekarukként - Somló Tamással, D. Nagy Lajossal, Bornai Tiborral és Balács Fecóval. Egy alkalommal Demjén Ferencet is kísértük, vele is felléphettem. Az LGT, Bikini, Kft, Korál, Charlie, … dalok teret engedtek az improvizatív gitárszólóknak. A csapattal egy saját (sztárok nélküli) lemezt is készítettünk 1996-ban.

Ebben az időben kezdett el érdekelni a jazz, kedvenc előadóim George Benson, Wes Montgomery, Miles Davis, Dizzy Gillespie, a Mezzoforte, Jaco Pastorius, Michael Brecker voltak. 1996-ban elkezdtem Pécsett magánúton szolfézst és zeneelméletet tanulni, mellette pedig Budapestre jártam jazz gitárórákat venni. Ekkor még mindig a Zsűri zenekarban gitároztam, a gitárszólók pedig már sokszor latin-jazz-rock ízt, hangulatot kaptak.

1997-ben kiléptem a Zsűri zenekarból és Budapestre költöztem. Több zenekarban is játszottam ekkor, 1997-98-ban Budapesten, melyek közül kiemelkedő volt Tisza Bea jazz-énekesnő zenekara.

Pár év szünet követezett, majd 2003-ban, újrakezdésként megalapítottam a Cornelio Tutu Band-et, Csomós Feri dobossal, Perger Guszty kongással, Oláh Zoltán billentyűssel és Oláh Péter basszusgitárossal. A zenekar több formációt élt meg, közel 10 éves fennállása alatt számos hazai és nemzetközi fesztiválon lépett fel, dalainkat éveken át játszották főleg hazai rádióadók. Ezt a csapatot, illetve az ezzel a csapattal készített két albumot tekintem az eddigi főművemnek. A Cornelio Tutu Band útja és a legfontosabb állomások egy külön menüpontban található, itt az oldalon, csakúgy, mint a zenakarral fellépő művészek felsorolása is.

2005-ben és 2006-ban az amerikai Washburn gitárgyártó cég endorzere lettem, felkerültem a Washburn artist-ok közé a honlapjukon. Mindkét évben a frankfurti Musicmessé-n, európa legnagyobb hangszerkiállításán tartottam bemutatókat a Washburn jazz modelljein.

A Cornelio Tutu Band 2012. végéig működött aktívan. Ezt követően, 2016-ban Juhász Kornél név alatt megjelent a Sweet Rhythm c. dalom.