Menu

Pécsen születtem, 1971. június 27-én. 14 éves koromban kezdtem el gitározni, a középiskolai évek alatt. 15 éves koromtól Katona Tamáshoz kerültem, aki egy fantasztikus blues gitáros, tőle tanulhattam meg a blues- és rock gitározás fortélyait. Diákzenekarokat alapítottunk középiskolai fellépéseink voltak. Az akkori kedvenc gitárosaim Michael Schenker, Eddie Van Halen és Yngwie J. Malmsteen voltak.

Az első hangfelvételeim 1991-1992-ben, 20-21 évesen készültek, a Gazfitz-Co nevű saját zenekarral, a felvételek bekerültek a Petőfi Rádió késő esti blues műsorába, és az akkori Metal Hammer is kitűnő kritikát hozott le rólunk.

1992-1994

1992-1994 között sokat játszottam együtt Kócziány Tiborral, az USA-ból akkor hazaérkezett virtuóz gitárossal, Al Di Meola, Paco de Lucia, Accoustic Alchemy, Gipsy Kings dalokat játszottunk akusztikus gitáron, még mindig főleg a pécsi zenei klubéletben. Ebben az időben ért az latinos, spanyolos hatás, amely később beépült a zenei stílusomba.

1993 -

1993-tól tagja lettem a pécsi Zsűri zenekarnak. A Zsűrivel számos egyetemi-, főiskolai rendezvényen és utcabálon léptünk fel az egész országban, valamint rendszeresen játszottunk Somló Tamással, D. Nagy Lajossal, Bornai Tiborral és Balács Fecóval is, kísérőzenekarukként. Egy alkalommal Demjén Ferencet is kísértük, vele is felléphettem. Az LGT, Bikini, Kft, Korál, Charlie, … dalok teret engedtek az improvizatív gitárszólóknak. A csapattal egy saját (sztárok nélküli) lemezt is készítettünk 1996-ban.

Ebben az időben kezdett el érdekelni a jazz, Goerge Benson, Wes Montgomery, Miles Davis, Dizzy Gillespie, a Mezzoforte, Jaco Pastorius, Michael Brecker. 1996-ban elkezdtem Pécsett magánúton szolfézst és zeneelméletet tanulni, mellette pedig feljártam Budapestre, jazz gitárórákat venni a Benczúr utcai Postás Zeneiskolába. Ekkor még mindig a Zsűri zenekarban gitároztam, a gitárszólók pedig már sokszor latin-jazz-rock ízt, hangulatot kaptak.

1997 -

1997-ben kiléptem a Zsűri zenekarból és Budapestre költöztem. Több zenekarban is játszottam ekkor, 1997-98-ban Budapesten, melyek közül kiemelkedő volt Tisza Bea jazz-énekesnő zenekara.

2003

Hosszú szünet után, 2003-ban megalapítottam a Cornelio Tutu Band-et, Csomós Feri dobossal, Perger Guszty kongással, Oláh Zoltán billentyűssel és Oláh Péter basszusgitárossal. A zenekar több formációt élt meg, és közel 10 éves fennállása alatt számos hazai és nemzetközi sikert ért el. Ezt a csapatot, illetve az ezzel a csapattal készített két albumot tekintem az eddigi főművemnek. A Cornelio Tutu Band útja és a legfontosabb állomások egy külön menüpontban található, itt az oldalon.

2005 -

2005-ben és 2006-ban az amerikai Washburn gitárgyártó cég endorzere lettem, felkerültem a Washburn artist-ok közé a honlapjukon. Mindkét évben a frankfurti Musicmessé-n, európa legnagyobb hangszerkiállításán tartottam bemutatókat a Washburn jazz modelljein.

A Cornelio Tutu Band 2012. végéig működött aktívan. Ezt követően, 2016-ban Juhász Kornél név alatt megjelent a Sweet Rhythm c. dalom.

A jövő pedig most kezdődik …